به گزارش چی 24 به نقل از ایمنا:به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان شهرضا، محسن گلابی – در مراسم «زنگ سلامت» که در هنرستان فنی دخترانه «سید علی اکبر تقوی» شهرضا برگزار شد، عنوان کرد: دانش آموزان آینده سازان جامعه هستند که نقش بسیار مهمی در موفقیت کشور در آینده ایفا میکنند.
وی اظهار کرد: نیروی انسانی فعال و کارآمد مهمترین ثروت هر جامعه محسوب میشود به همین دلیل لازم است که جامعه هر یک از طرحهای بهداشتی و خدماتی خود را برای نخستین بار در بین دانش آموزان اجرا کند.
فرماندار شهرضا بیان کرد: برخوداری از نسلی فعال، با نشاط و مسلط به علوم و دانشهای روزآمد، مستلزم سرمایه گذاری در جامعه دانش آموزی و مجموعه دست اندر کاران نظام تعلیم و تربیت کشور است.
گلابی در بخش دیگری از سخنان خود، عنوان کرد: خانواده، مدرسه و جامعه سه محیط پرورش دانش آموزان است که باید ارتباط سالمی با آنها برقرار کند اما بیماریهای روحی و جسمی مانع از این مسئله خواهد شد.
وی تصریح کرد: همانگونه که بیماری جسمی کارایی فرد را کاهش داده و ادامه مسیر زندگی را با چالش مواجه میکند، بیماریهای روحی نیز همین مشکلات را برای انسان میکند تا جایی که میتواند فرد را به موجودی ناکارامد و ناتوان نیز تبدیل کند.
فرماندار شهرضا گفت: توسعه خدمات نظام سلامت تنها محدود به مدارس و جامعه دانش آموزی نشده و همه افراد باید از مزایای طرحهای سلامت برخوردار باشند.
حجت الله تنهایی – رییس شبکه بهداشت و درمان شهرضا نیز در این مراسم با اشاره به انتخاب موضوع «افسردگی» به عنوان شعار سال سازمان بهداشت جهانی، بیان کرد: افسردگی همه سنین ، همه سطوح زندگی وهمه کشورها را در برمیگیرد و این امر باعث اضطراب روانی و تاثیر برتوانایی مردم حتي در انجام سادهترین کارهای روزمره و گاهی پيامدهاي مخربي در روابط خانوادگی و دوستانه وعدم توانایی در ادامه زندگی می شود.
وی اذعان کرد: متأسفانه در بدترین حالت ، افسردگی می تواند منجر به خودکشی شود ،درحال حاضر دومین علت اصلی مرگ و میرافراد 29-15 سال همین عامل محسوب میشود.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرضا در ادامه افزود: در عین حال، افسردگی میتواند پیشگیری و درمان شود؛ شناخت بهتر از ماهيت افسردگی و چگونگی پیشگیری و درمان آن به کاهش آسیبهای مرتبط با اين شرايط، کمک خواهد کرد و منجر میشود.
تنهایی اظهار کرد: بزرگترین هدف کمپین امسال ، که در 10 اکتبر 2016 (روز جهانی سلامت روان ) شروع شده، این است که افراد بیشتری از شمار مبتلایان به افسردگي، در همه کشورها به دنبال دریافت کمک باشند.
تنهایی گفت: باید شرایطی را ایجاد کنیم که افراد مبتلا به افسردگی به دنبال درمان آن باشند و خانواده، دوستان و همکاران این افراد نیز یاد بگیرند که چگونه از آن ها حمایت کنند.
وی دربخش دیگری از سخنان خود، در ارائه تعریفی علمی از بیماری افسردگی، بیان کرد: افسردگی یک اختلال شخصیتی است که با حداقل 2 هفته غم و اندوه مداوم و از دست دادن علاقمندی به فعالیتهایی که معمولا لذت بخش است به همراه ناتوانی در انجام امور روزمره ایجاد میشود.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرضا اضافه کرد: افراد مبتلا به افسردگی معمولا چند تا هفته دچار از دست دادن انرژی، تغییر در اشتها، کم خوابي يا خواب زياد، اضطراب، کاهش تمرکز، تردید، بی قراری، احساس بی ارزشی، احساس گناه یا نا امیدی و افکار خود آزاری یا خودکشی میشوند.
تنهایی تصریح کرد: در کمپین امسال صحبت کردن در مورد افسردگی، به عنوان یک جزء حیاتی از درمان محسوب شده است زیرا صحبت کردن در مورد افسردگی چه با یکی از اعضای خانواده، دوست یا کارکنان پزشکي یا در مکان های عمومی، در اخبار رسانه ها و بلاگ ها یا رسانه های اجتماعی به شکستن قبح این بیماری میشود تا افراد بیشتری متقاضی کمک باشند.02149/131/15
کانال اطلاع رسانی:
http://www.imna.ir/images/docs/000279/n00279572-t.jpg